DIGESTIV AMARE

Antica Distilleria Petrone

Antica Distilleria Petrone a fost fondată de Antimo Petrone și Maria Mastantuono la sfârșitul secolului al XIX-lea. Născut și crescut în mâinile noastre, ea se dezvoltă încă în starea de a fi astăzi pentru noi un membru minunat și vechi al familiei, care are multe povestiri de spus.

De fapt, dacă ar putea vorbi, ar spune povestea unui vechi timp în care economia orașului nostru era în principal centrat pe producția de vin. În acest oraș, numit Mondragone, pe care îl numim mândru acasă, oamenii ne imaginau ca o familie mare legată de sânge, relații, prietenie și căsătorie cu Distilleria Petrone. Fiica lui Antimo Petrone și Maria Mastantuono și sora a două alte structuri similare pe care familia le deținea și în Sessa Aurunca și o localitate de lângă Carinola (denumită Ventaroli), a reprezentat centrul acestui nucleu. Întregul sat folosește dragostea de a participa la transformarea marcului de stafide “Transformazione delle vinacce”, proces în care este adevărat presarea stafidei cu picioarele în recipiente mari (deci nu mai rămăseseră bule de oxigen între stafide, evitând o posibilă oxidare posibilă) alcoolul a fost obținut.

În acele vremuri vechi în care Distileria, din septembrie până în martie, a lucrat neîntrerupt zi și noapte, orașul era pe câmp cu cântecele și cântecele bărbaților implicați în procesul de distilare. A fost o perioadă în care casele au fost încălzite de “fuocco”, un set de reziduuri de cărbune și lemn de foc din cuptorul distileriei. Acest cuptor a fost, de asemenea, folosit ca sursă de refugiu și căldură pentru cei fără adăpost în timpul iernilor.

Mai mult, marcajul din stânga a fost donat pentru a lupta împotriva reumatismului, deoarece datorită fermentației alcoolice a atins temperaturi foarte ridicate.

Drăguța noastră bătrână ar putea spune povesti despre multe răni. Ca și atunci când a fost bombardată de naziști în timpul celui de-al doilea război mondial (care urma să fie reconstituită cu drag de Raffaele, unul dintre frații lui Petrone.) Sau sfârșitul producției de vin la sfârșitul anilor 70, care a luat o parte importantă din sufletul său.

Azi au trecut mulți ani de la înființare, iar distileria Petronei de la Antica continuă să fie totul pentru noi. Aici este sângele, transpirația, oboseala și puterea puternică de voință a tatălui și a mamei noastre și, de mulți ani, vom fi martori ai povestirii tradiției noastre și a dragostei pe care o simțim pentru ea.

Lasă un răspuns