Val D’Oca

Produttori di Valdobbiadene – VAL D’OCA este situat într-un cadru frumos în mijlocul de rulare dealuri între Asolo și Conegliano la poalele Treviso pre-Alpi. Înființată în 1952, consorțiul prezent grupează 576 de cultivatori și 714 de hectare de viță de vie – o preocupare majoră de luare de vin, atât la nivel local și național.

Timp de mulți ani, Produttori di Valdobbiadene – VAL D’OCA a urmărit scopul de a produce vinuri de calitate, cu scopul de a promova produsele membrilor săi, promovarea conștientizării investițiilor realizate în termeni de bani și efort uman, și comunicarea programul său de modernizare, pentru a se asigura că consumatorii realizează pe deplin toate etapele de producție, de la cultivarea strugurilor până la îmbuteliere. Din acest motiv, pe lângă obținerea certificării ISO 9000 în februarie 2002, maparea prin satelit a viilor membrilor, asistență tehnică și consultativă furnizată de agronomi instruiți, cursuri de instruire și actualizare pentru cultivatori, selecții de crus din zone cu vocație pentru producerea strugurilor, punerea în aplicare a proiectului BIO pentru reconversiei 5 hectare de vie, de la agricultura tradițională la agricultura ecologică.

Pe lângă angajamentul puternic făcut în prima parte a liniei de producție, Produttori di Valdobbiadene-VAL D’OCA a implementat un program de actualizare tehnologică ce vizează menținerea calității recoltei. Aceasta implică investiții în sectoarele de vinificație, de formare a spumei și de control al laboratoarelor. În prezent, vinurile Val D’Oca sunt exportate în 33 de țări sub mărcile worldwine VAL D’OCA, CA’VAL și Minu“. Aceasta reprezintă aproximativ 25% din volumul total al vânzărilor companiei.

Lasă un răspuns